سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند متعال در یکی از کتاب هایش چنین نازل کرده است : «بنده ام ! به حقّ خودم سوگند که من دوستدارت هستم . پس به حقّ خودم بر تو، سوگندت می دهم که مرا دوست بدار» . [إرشاد القلوب]
بیستجان لنجان
 
کودک شیعه نباید اینگونه رفتار کند!

حتما شنیده اید که گاهی بچه ها اقوام نزدیک خود را با اسم کوچک و با صرف نظر از لفظ دایی،عمو،خاله،عمه و... صدا میکنند. برخی کودکان در مورد پدر و مادرشان هم  چنین رفتاری دارند که البته در کودکان امروزی بیشتر به چشم می خورد و با کمی دقت میتوان این رفتار را در مثلا جوامع غربی به را حتی مشاهده کرد.رفتاری که از کودکی شروع می شود و ممکن است تا بزرگسالی ادامه پیدا کند.
 اما اهمیت این لفظ ها در چیست و چرا باید به پدر مادر ها در این مورد هشدار داد؟
وقتی ریشه های جامعه شناختی این رفتار بررسی شود متوجه خواهیم شد همین چند لفظ میتوانند چه تاثیر به سزایی در شکل گیری شخصت کودک داشته باشند.
جامعه شیعی جامعه ایست که در آن مقوله ای به نام  "اصالت رحم" مطرح است. بدین معنی که  خانواده و خویشاوندان جایگاه مهمی دارند و عضویت در یک خانواده و نسبت های حاصل از آن مقدس و ارزشمند است، نگاه این جامعه به افراد فرد گرایانه نبوده و نسبت های فرد در آن بی ارزش نیستند.

درک بیشتر از چنین جامعه ای را نقطه مقابل آن یعنی جامعه غیر دینی امکان پذیر خواهد کرد. جامعه ای که در آن "اصالت جنین" مطرح است.در این جامعه  اصالت صرفا با خود جنین است و اهمیتی ندارد که این فرد از کدام رحم متولد شده و چه مناسباتی دارد. در جامعه غیر دینی خیلی تفاوتی ندارد که خویشاوندان با چه لفظی صدا میشوند و اصلا نسبت این آدم ها با فرد چیست، به عنوان مثال در چنین جامعه مهم نیست که شما خانمی را که خواهر مادر شماست "خاله"صدا کنید و یا صرفا با نام کوچک بلکه صرف نظر از نسبت ، "خود فرد" مطرح می شود. اینجاست که به تدریج نقش و نسبت پدر و مادر هم کم رنگ شده و نهایتا از نهاد خانواده با تمام ظرفیت های آن افرادی میمانند که صرفا با یکدیگر زندگی می کنند.
در مقایسه دو جامه خواهیم یافت که حتی الفاظ در شکل گیری یک جامعه و نهایتا یک فرهنگ و عقیده چه نقش بسزایی خواهند داشت .
چه بسیار احادیثی که در ارتباط با صله رحم و گرامی داشت خانواده در معارف شیعه آمده است و چه بسیار آسیب هایی که از همین مقوله اصالت جنین گریبان گیر جوامع غیر دینی شده است.

بیایید به کودکان جامعه مان بیاموزیم که پدر، مادر،پدر بزرگ،مادر بزرگ،دایی ،عمه،عمو،خاله و... کلماتی بسیار ارزشمند هستند کلماتی که نمیتوان به سادگی از آنها گذشت!


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط خدادادموذنی بیستگانی 91/8/16:: 9:27 صبح     |     () نظر
درباره

بیستجان لنجان

وضعیت من در یاهـو
خدادادموذنی بیستگانی
ای آفتاب عشق و عدالت شتاب کن باز آ قنوت باغچه را مستجاب کن این خاک تشنه بی‌تو به باران نمی‌رسد باغ خزان زده به بهاران نمی‌رسد خورشیدی و زمین و زمان در مدار توست مولای من بیا که جهان بی‌قرار توست تنها تو منجی بشر و آدمیتی اصلاً تویی که فلسفه‌ی خاتمیتی تو سِرّ سجده‌های ملائک بر آدمی تو رازِ سر به مُهرِ سحرهای عالمی ماتمکده‌ست کعبه‌ی بی‌تو، خلیل عشق چشمان توست کعبه، بیا ای دلیل عشق با صد هزار جلوه‌ی مشهود می‌رسی با نغمه‌ی الهی داوود می‌رسی موسی شدی و طور به سویت شتافته‌ست نیل است که به شوق تو سینه شکافته‌ست سیمای تو ز یوسف مصری ملیح‌تر همراه تو مسیح و تو از او مسیح‌تر آیات حسن و فضل و کمال تو بی‌حد است خوی و خصال تو همه عین محمد است همراه توست معجزه‌های محمدی داری به روی شانه عبای محمدی مولا بیا به دین بده روح دوباره‌ای با ذوالفقار فتح، شکوه دوباره‌ای برپاست نهروان و جمل‌های دیگری بیت الحرام و لات و هُبَل‌های دیگری هر سنگ را نگاه تو سجّیل می‌کند یا هر پرنده را چو ابابیل می‌کند باز آ که دست ظلم و ستم را قلم کنی باز آ که باز عدل علی را علم کنی باز آ که در مدینه قیامت به‌پا شود صحن و سرای حضرت زهرا بنا شود در چشم تو شکوه الهی خلاصه است صلح و جهاد تو همه عین حماسه است در هر نگات نور خدا موج می‌زند امید سیدالشهدا موج می‌زند آمیزه‌ی صلابت و احساس دیدنی‌ست در قامتت رشادت عباس دیدنی‌ست سمت تو آب‌های روان سجده می‌کنند بر خاک پات مُلک و مکان سجده می‌کنند بی‌انتهاست نامتناهی‌ست علم تو آئینه‌ی علوم الهی‌ست علم تو تا واژه واژه‌ات ملکوت حقایق است در هر نگات جلوه‌ی صد صبح صادق است داری به دوش پرچم باب الحوائجی در دست توست خاتم باب الحوائجی چشم رئوف توست بهشت برین ما نور ولایتت شده حصن حصین ما دلبستگی به رحمت تو در نهاد ماست پلکی بزن، نگاه تو باب المراد ماست شوق تو در هدایت ما بی‌نهایت است چشمان روشن تو چراغ هدایت است برپا شده‌ست در دل عالم چه محشری دیگر بتاب ماه خدا! یابن عسکری من تشنه‌ی نگاه توأم أیها العزیز دلتنگ روی ماه توأم أیها العزیز تا کی نصیب ماست «اَرَی الخَلق» و «لا تُری» کی می‌شود نوای «اَنا المَهدی» تو را … از سمت کعبه بشنوم ای جانِ جانِ جان «عَجّل عَلی ظُه
صفحه‌های دیگر
لینک‌های روزانه
لیست یادداشت‌ها
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها
آهنگ وبلاگ