به گزارش فرهنگ نیوز ، اکنون سالها است که رژیم صهیونیستی بخشی از خاک عربستان سعودی را به تصرف خود درآورده، بدون آنکه حتی مردم این کشور از این موضوع مطلع باشند، این درحالیاست که آلسعود نیز هیچ اقدامی برای باز پس گرفتن آن از خود نشان دهد.
"جزیره تیران" به طور رسمی تابع کشور عربستان سعودی است و در اسناد سازمان ملل این جزیرها متعلق به استان تبوک عربستان می باشد و در ورودی تنگه تیران قرار دارد و خلیج عقبه را از دریای سرخ جدا میکند.
مساحت جزیره تیران بالغ بر 80 کیلومتر مربع است. این جزیره به همراه "جزیره صنافیر" که مساحت آن بالغ بر 33 کیلومتر مربع است، قبل از جنگ شش روزه در سال 1967 از سوی "ملک فیصل" در اختیار جمال عبدالناصر، رئیس جمهور وقت مصر قرار گرفت تا مصر از این جزایر در جنگ علیه رژیم صهیونیستی استفاده کند.
در 1968 بعد از شکست اعراب از اسرائیل این جزایر به تصرف اسرائیل درآمد. 11 ماه پس از تصرف این جزایر توسط ارتش رژیم صهیونیستی، فیصل که در آن زمان سفیر عربستان در امریکا بود، از اشغال خاک کشورش آگاه میشود و در نامهای به وزارت خارجه آمریکا نسبت به اشغال تیران و صنافیر اعتراض میکند.
"اسحاق رابین"، سفیر وقت رژیم صهیونیستی در آمریکا به فیصل پاسخ میدهد که فقط سه نفر از نیروهای جنبش فتح میتوانند تنگه تیران را ببندند، از این رو این جزایر از اهمیت فوق العادهای برای اسرائیل برخوردار است و به همین دلیل تکلیف جزایر فوق باید طی توافقنامهای امنیتی میان عربستان و اسراییل تعیین شود.
به این ترتیب دو جزیره تیران و صنافیر به تصرف ارتش رژیم صهیونیستی درمیآید تا نوبت به امضای پیمان صلح کمپ دیوید میان مصر و اسرائیل در سال 1979 میرسد. براساس این پیمان رژیم صهیونیستی میبایست از این دو جزیره خارج میشد و آن را در اختیار نیروهای ناظر بین المللی وابسته به سازمان ملل متحد قرار میداد تا بدین وسیله مناقشه مصر و رژیم صهیونیستی پایان یابد.
در مقابل نیز عملا مشاهده شد که آلسعود هیچ اقدام یا تلاشی برای بازگرداندن این دو جزیره که بخشی از خاک عربستان به شمار میآید، بعمل نیاورد. برخی معتقدند، این جزایر مرجانی که هیچ آب و نفتی در آنها یافت نمیشود، ارزش زیادی برای ریاض ندارد، اما این استدلالی نیست که بتوان به آن استناد جست، چون اگرچه این جزایر دارای هیچ منبع نفتی یا آبی نیست، اما از موقعیت استراتژیکی برخوردار هستند، بگونهای که باید آندو را دروازه ورود به خلیج عقبه بر شمرد.
در واقع باید گفت، این استدلال بیشتر به حقیقت نزدیک است که دلیل سکوت عربستان سعودی نگرانی مقامات این کشور از این بود که دنیا و بخصوص جهان عرب متوجه این رسوایی و افتضاح تاریخی عربستان شود که خاندان حاکم بر این کشور بخشی از سرزمین حجاز را اول به رژیم صهیونیستی و سپس به سازمان ملل باخته و البته حضور نیروهای وابسته به سازمان ملل در این دو جزیره به معنای حضور رژیم صهیونیستی در آنها است، چون به اعتقاد مسلمانان و اعراب سرزمین حجاز دارای قداست خاصی است و رسانهای شدن این واقعیت موجب سرافکندگی خاندانی خواهد شد که ادعای رهبری جهان عرب و اسلام را دارد.
عربستان و ادعا در برابر جزایر سهگانه ایران
عربستان سعودی همواره با تاکید بسیار بر حراست و نگهبانی از سرزمینهای عربی در ماجرای جزایر سهگانه، ایران را متهم به اشغال جزایر تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی میکنند و این درحالی است که جزایر خودشان سالها است در اشغال رژیم صهیونیستی است و سران سعودی جرات اعتراض به اشغالگران را ندارند.
اگر بخواهیم از محل دقیق جزایر تیران و صنافیر سخن بگوییم، باید گفت این دو جزیره در دهانه ورودی خلیج عقبه، یعنی تنگه تیران در شمال دریای سرخ قرار دارند. عربستان سعودی، اردن، رژیم صهیونیستی و مصر کشورهای حوزه خلیج عقبه را تشکیل میدهند. کشورهای عربستان و مصر در دو طرف تنگه تیران قرار دارند.
خلیج عقبه تنها راه دسترسی مستقیم رژیم صهیونیستی به دریای سرخ است، هم اکنون این رژیم نه تنها کنترل دو جزیره صنافیر و تیران را در دست دارد، بلکه عملا کنترل تنگه تیران نیز در اختیار رژیم صهیونیستی است.
کلمات کلیدی: