به گزارش جهان، محمد لطفی زاده در وبلاگ "منبر اینترنتی" نوشت:
عطر زدن و خوش بو ساختن از سنت های پیامبران است و این همان روایتی است که از امام صادق علیه السلام به ما رسیده که برابر میزان الحکمة جلد ششم صفحه 515 فرمودهاند : عطر زدن از سنتهای پیامبران است.
نتیجه آنکه وقتی شما خود را خوشبو میکنید از سنت پیامبران الهی پیروی کردهاید و به همین دلیل هم پاداش میبرید. نمونهای از این پاداش آن است که امام صادق علیه السلام به نقل اصول کافی، جلد ششم صفحه 511 فرمودهاند : یک نماز با بوی خوش از هفتاد نماز بدون بوی خوش برتر است.
در اسلام نه تنها به خوش بو ساختن توصیه و تأکید شده بلکه از ترک آن هم نهی شدهایم. امام رضا علیهالسلام به نقل عیون اخبار الرضا علیه السلام جلد دوم صفحه 252 فرمودهاند : شایسته نیست بر مرد که هر روز خود را خوش بو نکند و اگر نتوانست یک روز در میان این کار را انجام دهد و اگر باز هم نتوانست هر جمعه این کار را انجام دهد و خوش بو ساختن جمعه به جمعه را ترک نکند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله الگوی اخلاقی و رفتاری ما هستند و وقتی به نقل وسایل الشیعه جلد دوم صفحه 146 در روایت است که ایشان بیش از غذا و مواد خوراکی برای عطر هزینه میفرمودند تکلیف ما روشن است.
حالا سؤال اینجاست که زنان هم مشمول خوش بو ساختن خود هستند؟ پاسخ مثبت است. زن در خانه و در برابر محارم بخصوص همسرش باید بهترین زینتها را استفاده کند و خوش بوترین عطرها را بکار ببرد اما در برابر نامحرم برای زن استثنایی وجود دارد.
در اسلام اصل در اجتماع و مراودات اجتماعی عدم تحریک است و لذا خوشبو بودن زن اگر سبب تحریک یا جلب توجه نامحرم شود حتماً از نظر اسلام عملی غیرقابل قبول است.
این به معنای آن نیست که زن نمیتواند در جامعه آراسته و پاکیزه باشد بلکه عطر زدن محرک که زینت محسوب میشود برای زنان در سطح جامعه مجاز نیست و در این باره روایات تندی هم وجود دارد.
به نقل وسایل الشیعه جلد 14 صفحه 114، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودهاند : هر زنی که خود را خوش بو نماید (برای غیرشوهرش) و از خانه خارج شود تا زمانی که برمی گردد مورد لعن قرار میگیرد (لعنت میشود)
در کتاب شریف الکافی جلد 11 صفحه 163 از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله نقل شده که فرمودهاند : اگر زنی خود را معطر سازد (برای غیر شوهرش و بیرون از خانه) نمازش قبول نمیشود تا اینکه از آن بوی خوش همانطور که برای جنابت غسل میکند غسل نماید (نه به نیت جنابت).
همین است که در رساله توضیح المسائل مراجع معظم یکی از غسل های مستحب، غسل زنی است که برای غیرشوهرش عطر زده است!
این موارد نشانه اهتمام اسلام به حفظ عفاف در سطح جامعه است. حالا واقعاً وضعیت امروز جامعه ما با این سبک زندگی چقدر سازگار است؟
والحمد لله رب العالمین
کلمات کلیدی: